Εκτύπωση

Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών Α΄ τάξης

on . Posted in Νέα σχολείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Οι εγγραφές των μαθητών Α΄ τάξης πραγματοποιούνται από 2 μέχρι 19 Ιουνίου 2015 ,τα δε προσκομιζόμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με το υπ΄αριθμ.

  • Φ.6/312/79651/Γ1/21-5-2014 έγγραφο της Δ/νσης Σπουδών Π.Ε. ? Τμήμα Γ΄ Μαθητικών Θεμάτων

  • Φ.6/311/79278/Γ1/21-5-2014 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1296/21-5-2014 τ.Β΄)

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Ν. 4229/2014, άρθρο 11, παρ. 2)

, είναι:

1.    Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού(αναζητείται αυτεπάγγελτα μόνο από το Δήμο Άνδρου)
2.    Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα   εμβόλια.(Παρακαλούμε να προσκομίσετε φωτοαντίγραφο της σελίδας εμβολίων του βιβλιαρίου).
3.    Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας κατά την κρίση της Διευθυντριας του Δημοτικού Σχολείου. π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ύδρευσης, σταθερού τηλεφώνου, μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίαςκλπ).
 4.    Βεβαίωση Παρακολούθησης Δημόσιου ή Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου

Στην περίπτωση μη προσκόμισης βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς υποβάλλουν αίτημα στο Δ/ντή Εκπ/σης αναφερόμενοι στους λόγους μη φοίτησης του μαθητή και εκείνος εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή. Σε περίπτωση που δεν γίνεται δεκτή η αίτηση των γονέων τότε εφαρμόζονται οι κυρώσεις του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) άρθρο 94,παρ.4,περίπτ.26.

5.ΑτομικόΔελτίοΥγείας(Α.Δ.Υ.Μ) . Απαραίτητο δικαιολογητικό υγείας για την εγγραφή στην Α΄ τάξη ,το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) κατατίθεται το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου και έχει (τριετή ισχύ). Καταργούνται τα πιστοποιητικά οδοντολογικής, καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης εκτός αν ζητηθούν από τον/την παιδίατρο.

Το ΑΔΥΜ συμπληρώνεται από Ιατρούς (παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή παθολόγοι σε ειδικές περιπτώσεις) των οικείων μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας,Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κτλ) ή Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή ιδιωτών συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή τον ασφαλιστικό φορέα των γονέων ή από ιδιώτες ιατρούς που δεν έχουν σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία. Σε περιπτώσεις με δυσκολία στην προσβασιμότητα (νησιωτικές, ορεινές, δυσπρόσιτες περιοχές) το Α.Δ.Υ.Μ. συμπληρώνεται από ιατρό άλλης ειδικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο της Διευθύντριας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Η Διευθύντρια

 

                                                                                Μ. Κορκοδείλου

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT