Τελευταία Νέα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ «Oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες»

Με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα της εποχικής γρίπης, έχει ξεκινήσει η περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα. Τονίζεται εκ νέου η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

Κατά την τρέχουσα περίοδο η δραστηριότητα της γρίπης κυμαίνεται στα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα, θα πρέπει όμως για προληπτικούς λόγους να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης. 

Α. Κλινική συμπτωματολογία της γρίπης

Η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης περιλαμβάνει:

 • Πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38ο
 • Βήχα
 • Πονόλαιμο
 • Μυαλγίες
 • Συνάχι
 • Πονοκέφαλο
 • Ρίγος
 • Αίσθημακόπωσης
 • Διάρροια και εμέτους

Τονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

B. Οδηγίες ατομικής υγιεινής

 • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τονιό.
 • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικώναντικειμένων.
 • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση τόσο από τα παιδιά όσο και από το προσωπικό μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

2020 ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο Νέο Χρόνο

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δεχθείτε τις θερμές ευχές μας αλλά και για να διαβάσετε την πρόσκληση για τη Χριστουγεννιάτικηγιορτή του Σχολείου μας! (Θα χρειαστεί να πατήσετε το δεξί πλήκτρο του ποντικιού σας και να επιλέξετε "Άνοιγμα σε νέο παράθυρο").

Καλά Χριστούγεννα

Να σας τα πούμε;

Παιδιά και εκπαιδευτικοί, σήμερα Δευτέρα 16/12/2019,  πριν την παράδοση της βαθμολογίας,με τη συμμετοχή τοπικών οργανοπαιχτών, με τη συνοδεία από λαούτο και βιολί, ψάλλαμε τα κάλαντα στους γονείς μας και ευχηθήκαμε Καλές Γιορτές. Ο Σύλλογος Γονέων μοίρασε επαίνους από τον Άη Βασίλη, έτσι η μέρα της αποτίμησης της προσπάθειας των παιδιών για το Α΄τρίμηνο, έγινε χαρούμενη και γιορτινή. IMG 5763IMG 5769Ευχαριστούμε θερμά, τους  κ. Βαγγέλη Χαλά και Θανάση Καρπούζη .

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

image3Το Σάββατο 30/11/2019 στις 17.00  , στο  χώρο του σχολείου μας  και στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης  του εκπαιδευτικού προσωπικού, είχαμε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες της δομής ΕΠΑΨΥ, σε θέματα αντιμετώπισης ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.  Η παιδοψυχίατρος κ. Β. Αντωνοπούλου , η ψυχίατρος κ. Ν. Διακουμοπούλου  και η ψυχολόγος κ. Μ. Γουδενοπούλου  συζήτησαν μαζί μας εποικοδομητικά και πραγματικά μας βοήθησαν στην επισήμανση και στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων μέσα στη σχολική μονάδα. Φυσικά το δίωρο της συνεργασίας μας δεν μπόρεσε να καλύψει το θέμα και τις ανησυχίες μας. Ήταν κοινή διαπίστωση και συμφωνία ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει και θα έχει συνέχεια. Η Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες.
 

Μια όμορφη εμπειρία...

Οι μαθητές του Σχολείου μας σήμερα Τρίτη 3/12/19 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παράσταση με αφηγηματικό λόγο με τίτλο "Το αγόρι με τη βαλίτσα". Πρόκειται για το έργο του δημοφιλέστερου συγγραφέα για παιδιά και εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία Μάικ Κένι σε μετάφραση-διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου. Το έργο παρουσίασε ο κος. Βελούδος Βασίλειος και ήταν μια προσφορά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

veloudos 1veloudos 3veloudos 2

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT