Τελευταία Νέα

Επίσκεψη των μαθητών της Γ τάξης του Σχολείου μας στην έκθεση με θέμα : "500 χρόνια Άνδρος" της Καϊρείου Βιβλιοθήκης

120132345 787211512095535 8851707359238635770 n120138023 1016945958765505 504419675298933028 n120144799 992116867866735 136886771283184150 n120251456 1221086101586889 1019249916355512734 n

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Προς τους μαθητές και μαθήτριες, δασκάλους και καθηγητές των σχολείων της Άνδρου

Αγαπητοί μου μαθητές,

αγαπητές μου μαθήτριες,

Σήμερα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά.

Μια σχολική χρονιά, που έχει αρκετές διαφορές, αλλά και ομοιότητες με τις προηγούμενες.

Διαφορές ως προς τον τρόπο που θα γίνει το μάθημα.

Και ομοιότητες, ως προς το ότι θα γίνει και φέτος μάθημα.

Παρά τις πρωτόγνωρες, πρόσφατες συνθήκες, και φέτος οι αίθουσες γίνονται χώροι μάθησης.

Και φέτος τα σχολεία γίνονται χώροι μόρφωσης.

Και φέτος η εκπαίδευση γίνεται ο σκοπός σας.

Σας εύχομαι λοιπόν

  • να δείξετε ψυχραιμία απέναντι στις εξωτερικές συνθήκες, που φέτος ειδικά έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε,
  • να έχετε σεβασμό και αποδοχή, υπομονή και κατανόηση απέναντι στην διαφορετικότητα και τις ανάγκες των συμμαθητών σας.
  • ν’ αναδείξετε ως χαρακτήρες όσες περισσότερες αρετές και χαρίσματα μπορείτε, τα οποία θα σας βοηθήσουν ν’ αντεπεξέλθετε στην φετινή, «διαφορετική» σχολική χρονιά, αλλά και θα σας κάνουν ξεχωριστούς ανθρώπους.

Ο Δήμος Άνδρου και οι λοιπές Αρχές, δίπλα στους δασκάλους και καθηγητές σας, φροντίζουμε συνεχώς για τις ανάγκες σας.      

Αγαπητοί δάσκαλοι και καθηγητές,

Αν πριν από την πανδημία οι εκπαιδευτικές απαιτήσεις ήταν μεγάλες, πλέον, γίνονται μεγαλύτερες.

Χρειάζεται να έχετε επιμονή και να επαγρυπνείτε για καθετί που αφορά την ασφάλεια, την υγεία και την πρόοδο των παιδιών μας.

Εμείς και φέτος θα είμαστε κοντά σας.

Στην χρονιά αυτή καθοριστικό ρόλο παίζουν και οι γονείς. Για εμάς, λοιπόν τους γονείς, κάθε σχολική χρονιά είναι μια πρόκληση, είναι μια δοκιμασία για το εάν μπορούμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, όπως αρμόζει.

Εύχομαι να κερδίσουμε το στοίχημα αυτό και φέτος.

Κλείνοντας, ευχαριστώ δημόσια τον καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη, που ανέλαβε το κόστος της ωρίμανσης των οριστικών μελετών για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό αυτού του δημοτικού σχολείου. Έτσι, μπορέσαμε σε μικρό χρονικό διάστημα να εντάξουμε το έργο, προϋπολογισμού άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, στους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Πλέον πήραμε έγκριση και άμεσα θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτησή του.

Ένα μεγάλο όνειρο χρόνων, για μαθητές και γονείς, θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.                          

Στέλνω σε όλους και όλες τις βαθύτερες ευχές μου για μια δημιουργική, σχολική χρονιά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Μήνυμα Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Μια χρονιά αδιαμφισβήτητα διαφορετική τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και για την κοινωνία ολόκληρη. Ξεκινάμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς με ανάμικτα συναισθήματα. Η χαρά και η προσδοκία εναλλάσσονται με έκδηλα συναισθήματα ανησυχίας και αβεβαιότητας, εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών που επέβαλλε η υγειονομική κρίση. Όπως και την προηγούμενη σχολική χρονιά έτσι και τώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις, μέσα από τις οποίες, όμως, μας δίνεται η δυνατότητα να επανεκτιμήσουμε το ρόλο του σχολείου ως ρυθμιστή μιας κανονικότητας που οι μαθητές και οι οικογένειές τους την έχουν απόλυτη ανάγκη. Η συμβολή των εκπαιδευτικών υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι καθοριστική στη διατήρηση και διαφύλαξη μιας σταθερότητας αλλά και στην παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης, δημιουργικότητας και χαράς για όλα τα παιδιά. Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι μας εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα προχωρήσουμε σεβόμενοι και τηρώντας τις υποδείξεις των ειδικών με βασικό γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια όλων. Ως Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι δίπλα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές των νησιών μας και σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Με τις θερμότερες ευχές μου για τη νέα σχολική χρονιά.

Μαρκέλλα Παραμυθιώτου

Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Χαιρετισμός Δ/ντη Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων

Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς κι αγαπητά παιδιά,        εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς σε όλους τους συναδέλφους, τα στελέχη, το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό της Α/θμιας Eκπ/σης Κυκλάδων καλή κι εποικοδομητική χρονιά.

     Εν μέσω των πρωτόγνωρων και ταυτόχρονα δυσμενών συνθηκών που βιώνουμε λόγω πανδημίας,  δεσμευόμαστε εγώ κι οι συνεργάτες μου να προσφέρουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να διαχειριστούμε γρήγορα κι αποτελεσματικά, τα ζητήματα που τυχόν προκύψουν. 

    Σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία η Εκπαίδευση είναι πρώτη προτεραιότητα κι ευθύνη όλων. Πόσο μάλλον σήμερα που οι συνθήκες, λόγω Covid 19, το απαιτούν. 

    Με μοναδικό γνώμονα το καλό των μαθητών και μαθητριών της σχολικής κοινότητάς μας και σεβασμό απέναντι στις ανάγκες – ανησυχίες - φόβους τους, καλώ τους εκπαιδευτικούς και γονείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με διάθεση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και πνεύματος συνεργασίας, να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας για μια χρονιά που παρά τις αντίξοες συνθήκες, μπορεί να γίνει απρόσμενα δημιουργική. Ας γίνουμε για μας και τα παιδιά μας, Αγάπη, Δύναμη και Φως.

Με εκτίμηση

Καφτηράνης Χρήστος

Δ/ντης της Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

10/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΝΔΡΟΥ ΧΩΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2020-21 ΘΑ ΓΙΝΕΙ   ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-9-2020

ΚΑΙ  ΩΡΑ 11.45 Π.Μ., ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 13.00

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ.

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT