Τελευταία Νέα

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη

 Μήνυμα για την επέτειο της 17 Νοέμβρη

 

 

 

 

Συμπληρώνονται εφέτος 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που οδήγησε στην τελική πτώση της αιματοβαμμένης δικτατορίας των συνταγματαρχών και στην αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Τα συνθήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, που εξέφραζαν τα αιτήματα του ελληνικού λαού εκείνη τη σκοτεινή περίοδο, μιλούσαν για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα αιτήματα αυτά παραμένουν επίκαιρα, ιδιαίτερα σήμερα στη δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Η πραγμάτωσή τους απαιτεί συνεχή προσπάθεια και αγώνα της νέας γενιάς για μόρφωση, πολιτισμό και εργασία.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, η ίδια η δημοκρατία, αποτελούν σταθερά τη μόνη εγγύηση μιας πορείας προς την ανάπτυξη και την ευημερία.

Το μήνυμα που στέλνει ο Νοέμβρης του 1973 στη σημερινή νέα γενιά είναι πως μόνο με την ενεργητική συμμετοχή της μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής και να χαραχθεί ένα ανθρώπινο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Ο εθνικός διάλογος για την παιδεία, για την πραγματοποίηση του οποίου έχουμε ήδη δεσμευτεί, αποτελεί το πρώτο βήμα για την ουσιαστική συμμετοχή των νέων, όπως και όλων των άλλων μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, στα εκπαιδευτικά δρώμενα.

Καλούμε τη νέα γενιά να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για μια μεγάλη πολιτιστική και κοινωνική αναγέννηση, που αποτελεί κυρίαρχο αίτημα της εποχής μας.

Την καλούμε να διεκδικήσει, μέσα από τη ρήξη και την ανατροπή του χρεωκοπημένου χθες, μία άλλη πορεία, που θα οδηγήσει τη χώρα σε πολυδιάστατη ανάπτυξη και ευημερία, για να πραγματώσουμε το όραμα μιας κοινωνίας της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

 

Ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

 

Νίκος Φίλης

 

 

Γιορτή του Πολυτεχνείου

Σας προσκαλούμε στη γιορτή που διοργανώνει η Ε' Τάξη του σχολείου μας, για τον εορτασμό της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Νοεμβρίου και ώρα 9.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Ψήφισμα

Επίσκεψη στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου

Την Παρασκευή 30/10/15 οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου, προκειμένου να γνωρίζουν τις εγκαταστάσεις του, να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της ιστιοπλοΐας και να πάρουν μια πρώτη «γεύση» από την τέχνη του δαμασμού της θάλασσας!

Η 28η Οκτωβρίου 1940 μέσα από τον κινηματογραφικό φακό

Σας προσκαλούμε στη γιορτή που

διοργανώνει η Δ’ Τάξη του σχολείου μας

,για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του

«ΟΧΙ» ,με τίτλο «Το Έπος του ΄40 μέσα

από τον κινηματογραφικό φακό»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9.00

π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του

σχολείου.

 

 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων θα υπάρχει επίσης

έκθεση γελοιογραφίας και πρωτοσέλιδων

εφημερίδων της εποχής του '40 !

 

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT