Τελευταία Νέα

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από το Στ2

...και μερικές ευχές μετά μουσικής από το Στ2!

Κάντε κλικ εδώ

Χριστουγεννιάτικες ευχές

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ 2015

ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ  ΥΓΕΙΑ,

ΔΥΝΑΜΗ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .

 

 

   Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ & ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

 

  ΤΟΥ 10/ΘΕΣΙΟΥ Δ.Σ. ΑΝΔΡΟΥ ΧΩΡΑΣ

Συνάντηση με την Κοινωνική Λειτουργό

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την Κα Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργό, για την επίσκεψη της στο σχολείο μας και τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν τη σχολική ζωή.

Διάκριση του European School Radio

Ακολουθεί ευχαριστήριο μήνυμα από το European School Radio προς τα σχολεία που συμμετείχαν σε αυτό την προηγούμενη χρονιά για τη διάκριση που απέσπασε στα Medea Awards 2014 στις Βρυξέλλες. Το σχολείο μας συνεχίζει και φέτος με τους μαθητές της Στ τάξης με σκοπό να βοηθήσει για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα!

 

Η ανακοίνωση:

Διάκριση του European School Radio στα MedeaAwards - Ευχαριστούμε !

 Το Media & Learning Conference 2014 και τα Medea Awards 2014 στις Βρυξέλλες 20-21 Νοεμβρίου 2014 είχαν έντονο το ελληνικό χρώμα, διότι διακρίθηκαν συμμετοχές της χώρας μας στους νικητές, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου στις 24/11/2014 του ΥΠΑΙΘ με θέμα “ Πανευρωπαική Bράβευση της Ελλάδας στα MEDEA Αwards 2014”.

 

Το European School Radio, Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο ήταν κι αυτό εκεί για να βραβευτεί με ειδικό έπαινο για την διάκρισή του ως ως υψηλά προτεινόμενο για αξιοποίηση στην εκπαίδευση.

 

Ως συντονιστική ομάδα, ευχαριστούμε τα εκατοντάδες σχολεία και τους χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν με πρωτότυπες παραγωγές τα χρόνια αυτά και αγκάλιασαν το European School Radio, το έκαναν δικό τους ραδιόφωνο και το ανέδειξαν ως αναγκαίο στην εκπαίδευση. Αυτή τη στιγμή έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για καινοτόμα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων.

 

Ενέπνευσε εκπαιδευτικούς και μαθητές για πρωτότυπες εκπαιδευτικές δημιουργίες που παρουσιάστηκαν ως Καλές Πρακτικές και εμπνέεται συνεχώς από τους εκπαιδευτικούς-ενεργά μέλη της “παρέας” του European School Radio- για περαιτέρω επέκταση και βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Είναι και παραμένει εθελοντικό πρόγραμμα από εν ενεργεία εκπαιδευτικούς που θέλουν το σχολείο να δημιουργεί με τον πιο ασφαλή και συνάμα ευχάριστο τρόπο για τους μαθητές!

 

esradio.mysch.gr

www.europeanschoolradio.eu

Άρθρο για τον σχολικό εκφοβισμό

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε άρθρο για τον σχολικό εκφοβισμό από ειδική επιστήμονα.

Ιδιαίτερα χρήσιμο για γονείς και εκπαιδευτικούς.

http://antikleidi.com/2014/11/22/diadiktiakos-ekfovismos/

Γιορτή επετείου 17Ν

10/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΝΔΡΟΥ ΧΩΡΑΣ

                                             

                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 17/11/2014. θα πραγματοποιηθεί  τιμητική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου , στις 10.00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου , από την Ε΄τάξη του σχολείου μας.

Με το τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά  θα σχολάσουν.

                                                      Από τη Διεύθυνση

 

Ενημέρωση για τα σχολικά προγράμματα

Σας ενημερώνουμε ότι και τη φετινή χρονιά, το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας και οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν σχολικά προγράμματα. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις στην ιστοσελίδα μας και στο μενού "Σχολικά Προγράμματα." Αυτά είναι:

Πολιτιστικά:

o«Η ιστορία του  κινηματογράφου»ΣΤ ΄τάξη

o «Η Βυζαντινή ιστορία μέσα από τη Λογοτεχνία» Ε΄τάξη

o«Το Πολυτεχνείο μέσα από τα μάτια  των παιδιών»  Ε΄τάξη

o «Ευρωπαϊκό Ραδιόφωνο» ΣΤ΄τάξεις

o «Η Άνδρος στο Μεγάλο Πόλεμο», Δ΄τάξη

Περιβαλλοντικά:

o «Η ελιά και το λάδι» ,Δ΄τάξη

Κυκλοφοριακής Αγωγής:

o «Μαθαίνω να κυκλοφορώ παίζοντας» Γ΄τάξη

Αγωγή Υγείας:

o  «Είμαι ένας αλλά και όλοι  μαζί» Α΄ τάξη

 «Μαγειρεύοντας  μια ισορροπημένη δατροφή» Β΄τάξη

o  «Γέφυρες χτίζουμε,  φράγματα γκρεμίζουμε» Β- Γ΄-Δ΄΄τάξεις

E-twinning :                                                                    

 o «Traditional  eating habits»  Α΄τάξη

Διήμερο ενημέρωσης στην Άνδρο

Butterfly Bone Health - LogoGR CMYK                                                                                                     

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

 

2ήμερο δωρεάν προληπτικών ελέγχων & ενημέρωσης στην Άνδρο

Κύφωση/σκολίωση 

 

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου σας  προσκαλούν να συμμετάσχετε στην 2ημερη εκδήλωση για τη Σκελετική Υγεία & στις ενημερωτικές ομιλίες που διοργανώνουν την Κυριακή 23 Νοεμβρίου  2014 ώρα 12:00 με θέμα: «Κύφωση – σκολίωση: παιδική πάθηση, ευθύνη των ενηλίκων», στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου στη Χώρα.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την κύφωση-σκολίωση, την πρόληψη, την αντιμετώπιση και πολλά άλλα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη: την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων κύφωσης-σκολίωσης, και τη διεξαγωγή ενημερωτικών ομιλιών από εξειδικευμένους επιστήμονες.

 

Οι εξετάσεις για κύφωση-σκολίωση, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Νοεμβρίου ώρες 09:00-20:00  και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου  ώρες 09:00-12:00  στο Εμπειρίκιο Γυμνάσιο Άνδρου. Οι εξεταζόμενοι θα είναι μαθητές Δημοτικού (ύψους τουλάχιστον 1,30), Γυμνασίου, Λυκείου και ενήλικες πολίτες άνδρες και γυναίκες (προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι που έχουν κάποιο πόνο στην σπονδυλική τους στήλη, εγκατεστημένη οστεοπόρωση και έντονη κύφωση)

 

Οι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 22823-60221 & 6945582746 ΚοςΨαριανός Βαγγέλης

Περισσότερα...

Επίσκεψη σε ελαιώνα

Επίσκεψη σε ελαιώνα και μάζεμα ελιών των μαθητών της Δ΄τάξης.

Το σταυρόλεξο της σωστής διατροφής

Στα πλαίσια της Πανελλαδικής ημέρας σωστής διατροφής και καταπολέμησης της παχυσαρκίας, οι μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε2 δημιούργησαν το δικό τους σταυρόλεξο με σχετικές λέξεις, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Hot Potatoes - Jcross.

Εσείς πόσο ενημερωμένοι είστε; Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα, λύστε το σταυρόλεξο και μάθετε το σκορ σας!

 

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT