Τελευταία Νέα

Καλοκαιρινή Γιορτή 2016

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 έγινε η αποχαιρετιστήρια σχολική γιορτή στον προαύλιο χώρο του σχολείου με παιχνίδια και πολύ κέφι.

 

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης αποχαιρέτισαν το δημοτικό σχολείο παρουσιάζοντας σε διασκευή το θεατρικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο «Το Όνειρο του Σκιάχτρου». Στη συνέχεια έγινε απονομή ¨αναμνηστικών¨ από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ακολούθησε καλοκαιρινό πάρτι με κέρασμα από τους γονείς της τάξης.

 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!!!!

Ευχαριστήρια επιστολή προς Andros Society of U.S.A. , Inc.

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2015-16

Σας καλούμε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:30 στις αθλητικές εκδηλώσεις του σχολείου μας για να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι.

 

Επίσης σας προσκαλούμε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00 στο ανοιχτό θεατράκι του σχολείου μαςγια να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση "Το Όνειρο του Σκιάχτρου¨ του Ευγένιου Τριβιζά. Πρωταγωνιστούν οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 10/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Άνδρου Χώρας. Στο τέλος θα αποχαιρετήσουμε τα εκτάκια μας!!!

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών Επιατημών

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”  2016

 

Με την ανακοίνωση των ονομάτων των πρωτευσάντων μαθητών της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου ολοκληρώνεται η εξεταστική και αξιολογική διαδικασία του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών «Αριστοτέλης» 2016.Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικών / Φυσικής που διεξήχθησαν όλα τα τελευταία χρόνια (έως το 2015) με την Επιστημονική / Εκπαιδευτική Ευθύνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής Καθηγητής Γ. Θ. Καλκάνης) καθώς και οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικών / Φυσικής «Αριστοτέλης» 2016, με την Ευθύνη του Τμήματος Φυσικής και του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, εμπλούτισαν και εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα με πρωτότυπα –πάντα– θέματα, ασκήσεις και πρακτικές .

Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων σχολείων και μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς «Αριστοτέλης» επιτρέπει όχι μόνο την ανάπτυξη ευρείας άμιλλας μεταξύ των μαθητών και τη βελτιστοποίηση της προετοιμασίας τους για να γίνουν ενεργοί πολίτες –με γνώση του φυσικού κόσμου, ορθολογική σκέψη, κριτική ικανότητα– ή ακόμη για την προετοιμασία τους για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά διευκολύνει και την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των αναλυτικών προγραμμάτων και πρακτικών.

Από το σχολείο μας  , όταν ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση, προκρίθηκαν για τη β΄ πανελλήνια φάση , 2 μαθητές της ΣΤ΄( Τηνιακού Μαρία-Γεωργία και Ζόνγκα Μπλέριμ ) και 2 της Ε΄τάξης ( Κουλούρη  Αναστασία και Αλαφραγκή Κυριακή ). 

Η β΄ πανελλήνια φάση πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Θεοσκεπάστου και τα αποτελέσματα για το σχολείο μας είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, μας γέμισαν υπερηφάνεια για τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς μας. Παράλληλα  αισθανόμαστε ικανοποίηση και δικαίωση για τους στόχους και τις εκπαιδευτικές επιλογές του σχολείου μας . 

Συγκεκριμένα  :

-Από την Ε΄τάξη ,στην   Αλαφραγκή Κυριακή  απονέμεται  Έπαινος Συμμετοχής  και στην Κουλούρη Αναστασία ,Εύφημος Μνεία

- Από την Στ΄τάξη , στον Ζόνγκα Μπλέριμ  απονέμεται  Β΄Πανελλήνιο Βραβείο ( 14ος πανελλαδικά ) και

                                στην Τηνιακού Μαρία-Γεωργία απονέμεται Α΄Πανελλήνιο Βραβείο (6η πανελλαδικά)

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  στα παιδιά και στις οικογένειές τους και ΚΑΛΗ  ΠΡΟΟΔΟ!!

Για τα συνολικά αποτελέσματα : http://micro-kosmos.uoa.gr/gr/announcments/diagonismoi_fysikon_dimotikou.htm

Περιοχή συνημμένων

 

 

Ημερήσια εκδρομή

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας στο χωριό Αποίκια. Οι μαθητές κατά ομάδες επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της Σάριζας και την  ομώνυμη πηγή. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου και προσφέρθηκε σε κάθε μαθητή ένα μπουκάλι νερό . Επισκέφθηκαν την περιοχή της Πιθάρας  και το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης . Εκεί, οι μαθητές, ξεναγήθηκαν στους χώρους του μοναστηριού και στην έκθεση γραφής που φιλοξενείται σε αίθουσα του μοναστηριού.

        Η εκδρομή τελείωσε με γεύμα στο Νειμποριό και παγωτό στην αγορά της Χώρας.

 

Ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Άνδρου, το εστιατόριο «Ενάλιον» του κ. Καραντζά, το Οβελιστήριο του κ. Τηνιακού και το ζαχαροπλαστείο «Ερμής» του κ. Καλλαδάμηπου με τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές τους, προσφορά για τους μαθητές του σχολείου, επέτρεψαν τη συμμετοχή  περισσότερων μαθητών  σ’ αυτή την εκδρομή

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην επιχείρηση  «Δωδώνη» του κ. Απέργη που πρόσφερε ΔΩΡΕΑΝ παγωτό σε 60 μαθητές του σχολείου μας

 

Καλό καλοκαίρι

 

 

 Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT