Εκτύπωση

Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη

on . Posted in Νέα σχολείου

Σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, στο σχολείο μας λαμβάνονται μέτρα απολύμανσης των πόμολων, των θρανίων και των τουαλετών. Στις τουαλέτες των μαθητών υπάρχει πάντα υγρό σαπούνι και πετσέτες μίας χρήσεως. Επίσης ακολουθούνται  οι ακόλουθες οδηγίες του υπουργείου  με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:

1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως. 

2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
  • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Παρακαλούνται οι γονείς, εάν το παιδί τους εμφανίσει οποιοδήποτε σύμπτωμα ίωσης να μην το φέρνουν σχολείο παρά μόνο εφόσον έχουν περάσει 24 ώρες από τα τελευταία συμπτώματα.

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT