Εκτύπωση

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρ/μιας Εκπ/σης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

on . Posted in Νέα σχολείου

1.Για τη διασύνδεση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ένα ασφαλές δίκτυο και την παροχή ποιοτικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε αυτούς, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποίησε μία νέα ευέλικτη διαδικασία παροχής λογαριασμών πρόσβασης (μαθητικούς λογαριασμούς) στους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/ .

2.Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:

i. Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο.

ii Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.

iii. Θα λάβετε τον έλεγχο προόδου με μήνυμα όπου αναγράφονται όλα τα στοιχεία που σας ζητάνε (προσοχή στην αναγραφή των ονομάτων πρέπει να είναι ίδια με του ελέγχου προόδου)

3.Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.

4. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.

5. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.

6. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.

7. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 4) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής ή να επικοινωνήσει με το σχολείο για την ορθότητα των στοιχείων.

Όλο το υλικό είναι αναρτημένο και δημόσια διαθέσιμο: (α) https://register.sch.gr/students, και (β) https://register.sch.gr/students/help/.

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT