Εκτύπωση

Διαγωνισμός Πυθαγόρας - Ενημέρωση για εξεταστικό κέντρο

on . Posted in Νέα σχολείου

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί

Το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου, για πρώτη φορά φέτος , αναλαμβάνει ως εξεταστικό κέντρο τη διεξαγωγή του μαθηματικού διαγωνισμού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. Ο διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με την Φ.14/106234/ΦΔ/11073/Δ1/ 27-8-2020 απόφαση.

            Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές Β’, Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου. Ο διαγωνισμός αυτός κατά κύριο λόγο δεν ελέγχει τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις των μαθητών αλλά, την ικανότητα να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική γνώση. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και σκέψης και στην κατανόηση από πλευράς των μαθητών/τριών η σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 3 Απριλίου 2021

Ειδικά για τη φετινή χρονιά ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών (COVID 19), όχι στο εξεταστικό κέντρο, αλλά ο κάθε μαθητής/τρια θα συμμετάσχει από τον χώρο του. Την ημέρα της εξέτασης ο μαθητής/τρια θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό μέσο (pc, laptop, tablet κ.λ.π) και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Κάθε ενδιαφερόμενος μαθητής (ο ίδιος ή ο κηδεμόνας του) μαζί με την εγγραφή του θα καταβάλει στα εξεταστικά κέντρα και την ετήσια συνδρομή (κόστος 10 ευρώ) στο περιοδικό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ της ΕΜΕ.

Εγγραφές μπορούν να πραγματοποιούνται μέχρι τις 26 Μαρτίου 2021.

Για να θεωρηθεί ένας μαθητής εγγεγραμμένος στον διαγωνισμό θα πρέπει να κάνει κατάθεση στην τράπεζα το ποσό των 10€ στον λογαριασμό της ALPHA BANK με IBAN: GR34 0140 6200 6200 0210 1112 607 και να στείλει με email στη διεύθυνση: dimotikovivlou@gmail.com την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα και την απόδειξη κατάθεσης στην τράπεζα.

Μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν το ετήσιο περιοδικό «Πυθαγόρας»

Η πρόσκληση αφορά όλους τους μαθητές/τριες των Δημοτικών και Γυμνασίων των Κυκλάδων. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε επικοινωνήσετε με τον Δ/ντή του ΔΣ Βίβλου κο Χρήστο Σκάρκο στον τηλεφωνικό αριθμό: 2285041304 ή με email: dimotikovivlou@gmail.com.

Επιπλέον πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.hms.gr/pythagoras/.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Χρήστος Σκάρκος

 

Για να δείτε την Αφίσα του Διαγωνισμού "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ" πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε τη Γονική Συναίνεση πατήστε εδώ

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT