Εκτύπωση

Ξενία Άνδρου: το κτίριο-φάντασμα του Άρη Κωνσταντινίδη (εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη Β’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Χώρας)

on . Posted in Νέα σχολείου

foto

©φωτογραφία/πηγή: «Ο περίγυρος της κινηματογραφικής λέσχης Άνδρου»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξενία Άνδρου: το κτίριο-φάντασμα του Άρη Κωνσταντινίδη», πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Άνδρου και αποτελεί μια προσπάθεια ανάγνωσης του μοντερνισμού μέσω του αρχιτεκτονικού έργου του Άρη Κωνσταντινίδη, με συγκεκριμένο παράδειγμα το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ ΤΡΙΤΩΝ στην περιοχή της Πλακούρας στη Χώρα της Άνδρου. Είναι επίσης, μια αναδρομή στην ιστορία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) μέσα από τις αφίσες του αλλά και ένα σχόλιο για τη σχέση της χώρας μας με τον τουρισμό.

Στο πρόγραμμα συνεργαστήκαμε οι: Έλενα Ακύλα (εικαστικός-εκπαιδευτικός εικαστικών μαθημάτων), Ηλέκτρα Κωνσταντινίδου (εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης), Ειρήνη Μίχα (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ), μαζί με τη μαθητική ομάδα της Β τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου.

Στο τεύχος εργασίας (e-catalogue) παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 8 μηνών (11/2022-06/2023) κατά τη σχολική χρονιά 2022-23.

Τον ηλεκτρονικό κατάλογο του προγράμματος μπορείτε να τον βρείτε εδώ:

https://elenakyla.wordpress.com/%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%84%ce%af%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%86%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ac%cf%81%ce%b7-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84/

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT